Nu är det dags att vila…

Jag har gjort en överenskommelse med min kropp. Den kommunicerar med mig när den upplever att det är något jag behöver vara uppmärksam på och jag lyssnar när den kommunicerar. 
Det innebär inte alltid att jag gör som den säger men det innebär att jag lyssnar. I lite mer än två veckors tid nu har min kropp påpekat att jag behöver mera sömn och även mer aktiv vila än jag gett mig själv utrymme till den senaste tiden. Jag har lyssnat, tagit till mig och sagt att jag hör och förstår. Men konstaterar att jag tyvärr jag vill fortsätta i ett lite för högt tempo ett tag till (ibland är det bara så roligt att jag inte vill sluta). Så jag har fått fråga: Klarar du det? Kroppen har svarat att det går bra så länge jag skapar microvila i vardagen. Att jag äter medvetet, mediterar när jag kan och andas hela vägen in i kroppen på ett vardagsbasis. Den har dock också påpekat att det är en balansgång. Om jag en eller två nätter får ännu mindre sömn så kommer den behöva säga ifrån och lägga in sitt veto. 

Detta har gått bra. Jag har hållit mig på rätt sida av linjen och lyssnat i stunden om kroppen känns för sliten och då micropausat, ibland tom sovit korta stunder. Idag har jag dock haft tre nätter i rad med för lite sömn och kroppen har dragit i handbromsen och sagt: “nu är det inte bara vila som behövs, nu är det sömn. Annars blir jag sjuk!” Så idag lägger jag mig ner och sover tills jag vaknar och ikväll gör jag samma sak. Jag lägger mig tidigt och sover tills jag vaknar.

Det kommer förmodligen inte att räcka i längden men det kommer förhoppningsvis att räcka till att komma tillbaka på rätt sida om linjen. Kan jag lyckas avsätta ännu mera utrymme för sömn och aktiv vila under den kommande veckan så borde jag kunna hjälpa kroppen att komma tillbaka på plus så den slipper slita på gränsen. Den förtjänar att vara på plus, att känna sig stark, energifylld och glad. Jag förtjänar att känn mig stark, energifylld och glad!!! 

Och idag är jag extra tacksam och glad över den relation jag byggt upp med min egen kropp som gör livet möjligt och världen så färgstark och njutningsfull!

Tack ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s